divendres, 2 de maig del 2014

Fira de les Cooperatives Agrícoles del Priorat




I avui estrenem blog. No es tracta d'un blog nou, sinó que és un blog dins del nostre blog: una pàgina amb vida pròpia, perquè ens agrada compartir tot allò que té a veure amb el bon menjar, amb el vi, amb la natura... amb la vida. Com si és tractés de viure eternament al jardí d'Epicur. Cercant la bellesa i el bon viure, donant plaer als sentits en tot moment. I no havia millor manera d'estrenar-lo que amb la Fira de les Cooperatives Agrícoles del Priorat, organitzada per la Fundació Castell del Vi de Falset el dia 19 d'abril i a la que vàrem ser convidats juntament amb a altres blogs dedicats al món de l'enoturisme, la bona vida, la cuina i els vins. El programa va ser força engrescador i era qüestió de participar en totes les activitats preparades. Enguany hi han participat 9 cooperatives agràries de la comarca i una de convidada que ha estat la Cooperativa de Gandesa (DO Terra Alta).
La fira va ser inaugurada a les 11 h. a l'Absis del Castell del Vi. Mitja hora després ens estrenàvem en un tast a cegues dels vins de les Cooperatives. El cert és que tots els servits eren molt bons.
Seguidament va ser força interessant el tast guiat d'olis de les Cooperatives. Instructiu i molt amè. Els olis del Priorat estan emparats sota la Denominació d'Origen Protegida Siurana i són ben coneguts arreu del món.
Al migdia en una parada per a dinar, ens vàrem dirigir al restaurant Quinoa on, a part de menjar de bé i beure vins de zona, l'ambient va ser distès i amb bona sobretaula.
A la tarda es van presentar les novetats de les Cooperatives. Cooperativa Falset-Marçà: Castell de Falset, vins amb llegenda. Posteriorment una xerrada de Prioritat (Associació que promou la candidatura del Priorat a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco) a càrrec de Pere Audí, Historiador i Mestre de Primària, on va parlar sobre El cooperativisme i el patrimoni agrícola, base de la candidatura.  
Com a cloenda es va servir una Glosa del pa amb oli i el pa amb vi a càrrec de PerVersos.
Si no coneixeu El Priorat, us el recomano. Visitar les Cooperatives que són una autèntica obra d'art i poder comprar productes agroalimentaris de la comarca prioratina us arrodonirà el viatge.
Per part nostre hem d'agrair al personal del Castell del Vi que ens van acollir en tot moment amb molta amabilitat. Hem de fer notar el saber fer de Lídia de Mena, responsable de Castell del Vi, i personalment a Ruth Troyano que ens varen fer fàcil la jornada.
Visitar el Castell de Vi, va ser tota una experiència. El museu està molt ben muntat. Té una botiga amb productes només de la zona. I jo, només entrar, em vaig quedar meravellada amb els quadres i  les postals d'una artista local, Natàlia Sanahuges, que amb les seves Prioratetes alegra la vista. Tant és així que li vaig demanar que em dissenyés la capçalera de Xips de Vida i ja tinc l'honor de ser una priorateta més!
Si aquest cap de setmana encara no heu preparat una sortida, us recomano la 19a Fira del Vi que es du a terme aquest dissabte i diumenge.
Cap al Priorat, que hi falten amants de bons vins!

Porrera. Lluís Llach.